A Mágiáról

A mágia az az erő, ami összekapcsolja a lelki energiát az akaraterővel, hogy változásokat eredményezzen. Természetfeletti hatást érjen el. A mágikus rituálék gyakorlása ősrégi művészet, amely mindenhol megtalálható szerte a világban.

A mágia létező erőket használ. A bennünk lévő energiákat használja a változások előidézésének érdekében.

A mágia önmagában véve semleges erő, de ugyanúgy alkalmazható építő és negatív célokra. Az irányt a mágiát gyakorló személy határozza meg, szándékával. Ritkán hat közvetlenül, a legtöbb rituálé csak bizonyos idő elteltével érezteti hatását.

A legfontosabb dolog az átérzés, azonosulás, illetve az időzítés.

Megkívánja az erőfeszítést. Az eredménye nagyban függ a rituáléba fektetett energiától, tudatosságtól, odafigyeléstől. A mágiát gyakorló személynek hatalmas tudásanyag birtokosának kell lennie, ismernie kell a rituálék jelentését, használt, gondolatait összpontosítania kell a cél elérése érdekében.

A mágia időzítésével, alkalmazásával kapcsolatban már ejtettünk pár szót a Holdról történő értekezésben is, hiszen a szertartások elvégzésénél ez is kiemelt szempont.  (lásd: http://osiosveny.blog.hu/2016/11/15/szimbolumok_hold)

Végezetül néhány gondolat a wikipediáról:

A mágia (mageía) ógörög eredetű szó, jelentése varázslás, szemfényvesztés. Természetfeletti erők segítségével az élőlényekre, tárgyakra, eseményekre gyakorolt befolyás művészete.
Elvontabb jelentése szerint az elme titkos, természetfeletti módon hatást gyakorol a világra, valamely kívánt hatás elérése érdekében.
A mágia űzői szerint az okkult (latin = "rejtett") rejtélyes, titkos, "természetfeletti", "tudományosan megmagyarázhatatlan" tanok az emberi lélek rejtett képességeit kutatja.
A mágikus gondolkodás az emberi gondolkodás legősibb típusa, kétségtelenül kreatív gondolkodásnak nevezhető. A szellemi életben betöltött inspiratív szerepe napjainkban is töretlenül fejlődik tovább.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1gia

Ajánlott irodalom: Raymond Buckland: A boszorkányság nagykönyve