Az Ősi Ösvény

Az Ősi Ösvény feladata, hogy felelevenítse, ápolja az évszázadokig elnyomott és üldözött pogány kultúrákat, vallásokat. Hogy őrizze és táplálja a lángot. Ezek a természeti vallások és kultuszok túlélték a több évszázados, évezredes üldöztetést, bármennyire is igyekeztek elsöpörni, kitörölni őket a történelemből és az emberek emlékezetéből; kudarcot vallottak a vallásüldözők. Ennél jobban semmi sem mutathatja létjogosultságát.

Jelen korunkra a világvallások kifulladni látszanak, hiszen a vér és erőszak által keltett félelem már képtelen áhítatot kiváltani a hívekből. Ezzel párhuzamosan egyre többet fedezik fel azokat az elhagyott, benőtt ösvényeket, mely az igazi spirituális élethez vezetnek.
Az ősi szellemiség a mai napig fent maradt, kisebb csoportokban őrzik a hagyományokat, tovább adják, mindennapi életük részévé teszik.

Mi nem egy vallási nézetet vallunk. Az Ősi Ösvény célja, hogy megismertesse az emberekkel, az újra álmából felébredő régi  és örök szellemiséget. Támpontot adjon és segítsen az úton járni, megtisztítsa azt azoktól az akadályoktól, melyekkel teleszórták bizonyos egyének, kik jobb szerették volna, ha az ember nem fedezi fel igazi természetét a világnak és a Léleknek.

Köreinkben szívesen látjuk a Viking vallások és a skandináv mitológia híveit, druidákat és wiccákat, a neopogány vallási felekezetek bármelyikét ugyanúgy, mint a természeti vallások híveit. Különböző utakat járnak, más és más megközelítésben törekednek megismerni az univerzális titkokat, de a cél közös. A Lélek megismerése, a tökéletességre való törekvés, a természettel való harmónia megteremtése.

Csoportosulásunk teljes neve: Ősi Ösvény Hagyományőrző-, Kulturális- és Sportegyesület.